Suomi–Ranska-yhdistysten liitto • Fédération des associations franco-finlandaises

Isäntäperheitä ranskalaisille vaihto-oppilaille

03.05.2021

AFS Intercultural Programs Finland ry etsii isäntäperheitä ranskalaisille Suomeen saapuville AFS vaihto-oppilaille. Vaihto-oppilaat saapuvat Suomeen 13.8 alkaen ja ovat Suomessa 10 kuukautta. Isäntäperheenä voi toimia 5 tai 10 kuukauden ajan.

Isäntäperheeksi sopii aivan tavallinen suomalainen perhe, jolla on kiinnostusta ja halua ottaa uudeksi perheenjäsenekseen vieraasta kulttuurista tuleva nuori.  Maanlaajuinen AFS-vapaaehtoisten verkosto on perheiden tukena koko vaihto-oppilaan Suomessa olo ajan. Lisäksi vapaaehtoiset järjestävät toimintaa isäntäperheille ja vaihto-oppilaille. AFS vastaa koulumatka- ja kirja kustannuksista. Kaikilla AFS-nuorilla on myös kattava tapaturma- ja sairausvakuutus. AFS- isäntäperheille ei makseta rahallista korvausta vaihto-oppilaasta, mutta kokemus rikastuttaa koko perheen elämää monin tavoin.

Yhteydenotot: Susanna Taskinen            puh. 044 739 3606
sähköpostiosoite: susanna.taskinen@afs.org

AFS Intercultural Programs ry on aatteellinen, poliittisesti ja uskonnollisesti sitoutumaton, taloudellista voittoa tavoittelematon kulttuurivaihtojärjestö, joka perustettiin sata vuotta sitten ja toimii yli 50 maassa. Suomessa AFS on toiminut jo 60 vuoden ajan.
Isäntäperhetoiminnan lisäksi AFS lähettää vuosittain noin 150 suomalaista 16-18-vuotiasta nuorta kansainvälistymään yli 30 maahan.