Suomi–Ranska-yhdistysten liitto • Fédération des associations franco-finlandaises

SRYL:n 75-vuotisjuhlakutsu

21.05.2022

Meillä on ilo kutsua jäsenemme Suomi-Ranska -yhdistysten liiton 75-vuotisjuhlaan, jota vietetään lauantaina 21.5. 2022 klo 18.30 alk. ravintola Sunnissa, Aleksanterinkatu 26, 2. krs., Helsinki. (Esteetön kulku ravintolaan Sofiankadun puolelta porttikäytävästä, lisätiedot pääsihteeriltä).

Ohjelmassa mm. juhlapuhe, Julia Korkmanin ja säestäjänsä chanson-esityksiä, kunniajäsenten kutsuminen sekä kolmen ruokalajin juhlaillallinen (75€, sis. juomat).

Menu:
Kuohkeaa parsakeittoa ja siemennäkkileipää, paistettua nieriää, hernepyrettä ja hollandaisekastiketta sekä hunaja-sitruspannacotta ja pistaasipähkinää.
Viinit: Charles Roux Blanc de Blanc, Bourgogne, France, alkoholiton vaihtoehto, ranskalainen valko- ja punaviini, kaksi kaatoa ruokailun ajan.

Ilmoittautumiset juhlaan ja illalliselle viimeistään 9.5.2022 osoitteeseen sryl@suomi-ranska.com ja maksamalla 75 euroa liiton tilille FI7540550010101463. Ilmoitathan myös mahdolliset ruoka-aineallergiat.

Cordialement bienvenue!

Liisa Peake
Pääsihteeri

***

Suomi-Ranska yhdistys, ranskaksi Société Finlande-France, perustettiin v. 1947 taidemaalari Eero Snellmanin ja hänen puolisonsa, keramiikkataiteilija Greta Lisa Jäderholm-Snellmanin aloitteesta elvyttämään sodan runtelemia Suomen ja Ranskan välisiä kulttuurisuhteita.
Vuonna 1977 yhdistys muuttui virallisesti maassamme toimivien Ranska-yhdistysten kattojärjestöksi Suomi-Ranska -yhdistysten liitoksi – Fédération des associations franco-finlandaises -, johon tänään kuuluu 23 eri paikkakunnalla vapaaehtoisvoimin toimivaa jäsenyhdistystä. Liittoon kuuluu myös n. 300 henkilöjäsentä. Liiton kokonaisjäsenmäärä nykyään on n. 2 300 henkeä.