Etusivulle       Taustaa       Hallitus   Toimintakertomus 2018     Tapahtumat         Säännöt          Jäsenyys          Yhteystiedot   Rekisteriseloste

Comité directeur    L’association    Symposiums    Activites  Devenir membre

Jo tapahtunutta

19.11.2020 englanninkielinen webinaari aiheesta:

Circular economy for the wood products industry

Webinaari puhujina toimivat fil. tri Anne-Christine Ritschkoff ja tri  Andreas Kleinschmit von Lengefeld Ranskasta. 

Fil.tri Anne-Christine Ritschkoff on ollut monissa VTT:n tehtävissä vuodesta 1987. ”Senior adviseriksi” hän siirtyi toimittuaan tieteellisen ja teknisen tutkimuksen johtajana.

Tri Andreas Kleinschmit von Lengefeld on kansainvälisten operaatioiden johtaja ranskalaisessa FCBA:ssa, joka on ranskalainen metsiin, selluloosaan ja puurakentamiseen keskittynyt instituutti.

Puhujat selvittivät kiertotalouden perusteita ja sen vaikutuksia puuteollisuudessa useiden esimerkkien valossa. Kiertotalouden merkitys korostuu kasvavien ympäristövaatimustenkin vuoksi, ja on alalla tärkeä tekijä tulevaisuudessa.

Linkki esitelmään ( Presentation_Anne Andreas_191120_final)

 

 

5.5.2020 Seuran vuosikokous

Seuran vuosikokous järjestettiin “etäkokouksena”, siihen osallistui 11 seuran jäsentä.

Seuralle valittiin uusi hallitus, jonka kokoonpano on seuraava:

Hallituksen varsinaiset jäsenet:

  • Markku Äärimaa, puheenjohtaja
  • Tytti Varmavuo-Häikiö, varapuheenjohtaja
  • Nora Kalso
  • Tuomo Melasuo
  • Anne-Christine Ritschkoff
  • Jorma Routti
  • Pekka Silvennoinen
  • Hannu Tiainen

Varajäsenet

  • Jean-Claude Girardet
  • Sisko Loikkanen
  • Tommi Wallenius

Vuotuinen jäsenmaksu (1.6.2020 – 31.5.2021)  päätettiin pitää ennallaan, ja on 30 euroa. Jäsenmaksu pyydetään maksamaan seuran tilille FI61 8000 1301 6874 80 toukokuun loppuun mennessä.

Todettiin, että tutustumisretkien suunnittelu pitää corona-tilanteen vuoksi jättää tuonnemmaksi.

Syksyksi hahmoteltiin webinaaria kiertotaloudesta ja virus-pandemian opetuksista.

 

12.2.2020 Merenkulku eilen, tänään, huomenna

Suomalais-ranskalainen teknillistieteellinen seura järjesti 12.2.2020 retken Turkuun tutustumaan Turun vahvaan laivanrakennus- ja merenkulkuperinteeseen. Kohteina olivat merimuseo Forum Marinum, merenkulkuoppilaitos Aboa Mare ja Meyer Turun telakka.

Retkelle osallistui 33 merenkulusta kiinnostunutta.

Retkellä kuunneltiin tarkkaavaisesti luentoja,  joita pitivät koulutuskoordinaattori Annina Rosenqvist Aboa Maresta ja  Meyer telakan viestintäpäällikkö Tapani Mylly.

 

 

Aboa Maressa on useita täysin varustettuja komentosiltoja. Tässä jännitetään Rosellan komentosillalla, saadaanko laiva vietyä saariston läpi.

 

 

21.11.2019 Itämeri-seminaari

Seminaari pidettiin Annantalossa  Helsingissä. 

Kuusi asiantuntijaa kertoi Viimeaikaisista havainnoista ja tutkimustuloksista. Saatiin tietoa meren nykytilasta, sitä rasittavista päästöistä, leväkukinnoista, samoin kuin meren eläinmaailman muutoksista. Paneelin teemana oli: “miten Itämeri pelastetaan”. Tutkijoiden mukaan meri voidaan pelastaa, ja siihen on tarjolla useita keinoja, mutta toimeen pitää ryhtyä!

Kuvassa erikoistutkija Seppo Knuuttila kertoo Itämeren tilasta. Seminaarin vetäjä, prof. Jorma Routti tarkkailee.

23.5.2019 vastaanotto Ranskan suurlähetystössä

Ranskan suurlähettiläs Serge Tomasi oli kutsunut suomalais-ranskalaisten seurojen edustajia suurlähetystöön. Paikalla oli kolmisenkymmentä seurojen edustajaa, SRTTS:ää edusti pj. Markku Äärimaa.

Suurlähettiläs kertoi ajankohtaisia kuulumisia mm. Suomen ja Ranskan diplomaattitason tapahtumista. Asiat tuntuvat olevan maidemme välillä hyvällä tolalla, ja suurlähettiläs esitti toivomuksen lisääntyvästä yhteistyöstä myös ruohonjuuritason, esim. seurojen kanssa. Hän pahoitteli, että pääkaupunkiseutu on vienyt lähetystön ajasta leijonan osan, mutta kertoi tarkoituksesta laajentaa toimintakenttää enemmän myös maamme paikallistasolle.

Tilaisuudessa Suomi-Ranska yhdistysten liitto jakoi stipendeja. Kuvassa vasemmalta: Therese Almén ja Jaana Sormunen SRYL:stä, stipendin saajana Jaana Sormunen ja tilannetta seuraamassa suurlähettiläs Serge Tomasi.

16.5.2019 vuosikokous

Seuran vuosikokous pidettiin Annantalolla Helsingissä.

Kokouksessa hyväksyttiin  Toimintakertomus 2018, hyväksyttiin tilinpäätös ja valittiin seuraavan toimintakauden hallitus. Tulevan toimintakauden hallituksen kokoonpano  on seuraava:

Hallituksen jäsenet

Markku Äärimaa, pj.

Hannu Tiainen, siht.

Nora Kalso

Teppo Koski

Tuomo Melasuo

Anne-Christine Ritschkoff

Jorma Routti

Tytti Varmavuo-Häikiö

Varajäsenet

Jean-Claude Girardet

Sisko Loikkanen

Tommi Wallenius

Jäsenmaksun suuruudeksi päätettiin  30 euroa.

Jäsenmaksu pyydetään maksamaan  jäsenmaksutilille: FI61 8000 1301 6874 80.

 

3.-10.4.2019

TIEDETTÄ, TEKNIIKKAA JA KULTTUURIA,

MATKA TOULOUSEEN JA DORDOGNEEN

 

Suomalais-ranskalainen teknillistieteellinen seura järjesti Etelä-Ranskaan matkan, jolle osallistui 23 tieteestä ja tekniikasta kiinnostunutta.

 

Matkalla tutustuimme Airbus-koneiden valmistamiseen ja avaruusteknologiaan Toulousessa.

Tehdas-alueella on myös Aéroscopia-museo, jossa oli esillä lukuisia lentolaitteita ilmailun alusta nykypäivään. Oppaamme selvitti ilmailun kehitystä, näimme monia käänteentekevä lentokonetyyppejä ja kuulimme niiden tarinan. Esillä oli myös erikoisuuksia, mm. Airbus-malli, johon oli sisustettu olohuone, työhuone, makuuhuone ja suihkutilat, ja tietenkin maailman ainoa ääntä nopeammin kulkenut matkustajalentokone Concorde, jonka ohjaamon ja matkustamon moni näki nyt ensi kertaa.

Kuvassa ryhmä on purkautumassa Airbusin A400M-kuljetuskoneesta

 

Eurooppalainen kulttuuriperintö oli kohteenamme myös kiehtovassa ja omintakeisessa Dordognen departementissa, joka on kalkkikivivuorten, kivikautisten esi-isiemme asuttamien luolien, pyhiinvaeltajien, Temppeliherrojen ja kataarien aluetta. Matkalla kuultiin alueen historiasta, tutustuttiin tryffelien viljelemiseen ja moniin kiinnostaviin kohteisiin. Kulinarismikin sai matkalla merkittävän osan, onhan seutu on kuuluisa  myös herkuistaan, joihin kuuluvat tryffelien lisäksi mm. hanhenmaksa, vuohenjuusto, pähkinät ja musta Cahors-viini.

The 19th of February 

the FINNISH-FRENCH ASSOCIATION ON SCIENTIFIC AND TECHNICAL RESEARCH (AFFRST) organized an open for all seminar in cooperation with TAPRI, Tampere University, Finland:

“Euro-Mediterranean community,

today’s specificities and future perspectives”

 The seminar took place in “Eurooppasali”, Malminkatu 16, FI-00100 Helsinki, and illuminated the situation and problems of the EU-Mediterranean region with the following program:

13.00 Markku Äärimaa Welcoming address of the chairman of the AFFRST
13.10 Tuomo Melasuo Euro-Mediterranean cooperation today and tomorrow
13.40 Kirsi Henriksson Sahel and the Euro-Mediterranean Region – Challenges and possibilities
14.10 Anitta Kynsilehto Human mobility across the Mediterranean
14.40 Bruno Lefort Youth politics in the Arab Mediterranean: marginalization or agency
15.10-16.00 Discussion Kirsi Henriksson, Anitta Kynsilehto, Bruno Lefort and Tuomo Melasuo (chair) with participation of the audience

 

The audience of about 30 people followed the discussion, which was chaired by professor Tuomo Melasuo (on the left),  Anitta Kynsilehto, Bruno Lefort and Kirsi Henriksson participating.

 

5.12.2018

Seminar on “The consequences of trade war”

The seminar took place at the house of Sitra, Itämerenkatu 11-13, Helsinki. It was organized by the French-Finnish association on scientific and technical research (AFFRST), in collaboration with the French institute in Helsinki. About 60 people attended the event.

Program:

13.30–14.00           Wellcome coffee

14.00–14.10           Markku Äärimaa, president of the AFFRST: Opening

14.10–14.20           Mikko Kosonen, president of Sitra:  welcoming address

14.20–14.50           Ambassador Serge Tomasi: the impact on Europe

14.50–15.20           Ambassador Pasi Rutanen: the impact on the US and Asia

15.20–15.50           Ambassador Pekka Huhtaniemi: the impact on Finland

15.50–16.30           Discussion moderated by prof. Jorma Routti

Prof. Jorma Routti served as moderator of the discussion. Panelists at the table: Ambassadors Pasi Rutanen and Pekka Huhtaniemi, Hanna Freystätter from the Bank of Finland and the ambassador of France, Mr. Serge Tomasi.

Vuosikokous 8.5.2018

Suomalais-ranskalaisen teknillistieteelisen seuran vuosikokous pidetiin Helsingissä.

Kokous valitsi seuralle uuden hallituksen, jonka löytyy sivulta “hallitus

Seura kiitti työnsä lopettavia hallituksen jäseniä Élise Feronia,  Alain Dupreytä, Kai Huotaria ja Eeva Luhtakalliota, työstä suomalais-ranskalaisten kulttuurisuhteiden ylläpitämiseksi, ja toivotti uudet hallituksen jäsenet, Jean-Claude Girardetin, Sisko Loikkasen ja Tommi Walleniuksen tervetulleiksi jatkamaan tätä työtä.

Vuosikokous vahvisti jäsenmaksun suuruudeksi 30 euroa, jonka toivon jäsenien maksavan seuran tilille FI61 8000 1301 6874 80 toukokuun loppuun mennessä.

Vuosikokouksen jälkeen Kai Huotari esitteli laitostaan, kulttuurikeskus Kaapelitehdasta ja kertoi sen historiasta. Tapasimme mm. taiteilija Rosa Liksomin työssään. Kyllä läheltäkin löytyy mielenkiintoisia paikkoja.

 

Tampere 15.3.2018

Seura järjesti torstaina  15.3. seminaarin Tampereen Yliopiston rauhan- konfliktintutkimuskeskuksessa (Tapri),  yhdessä Turun ja Tampereen Cercle Françaisien kanssa.

Tilaisuuden avasi Taprin tutkimusjohtaja professori Tarja Väyrynen, joka kertoi laitoksen taustoista, tutkimuskohteista ja toiminnasta. Hän myös esitteli illan luennoitsijat, yliopistotutkija Élise Feronin ja tutkijatohtori Tiina Vaittisen.

Élise Féron on tehnyt tutkimustyötä Keski-Afrikan  useilla sota-alueilla. Hänen otsikkonaan oli: “Violences sexuelles contre les hommes en zones de guerre: les enjeux sociaux et sanitaires. » Esitelmä oli uusi näkökulma sotien seksuaaliseen väkivaltaan, jonka kohteiksi johtuvat myös miehet, lähes yhtä usein kuin naiset. Feron piti suurena puutteena sitä, että miesten osalta asiasta ei ole mahdollista saada oikeaa käsitystä siitäkään syystä, että toisin kuin naisten osalta, miesten kokema sukupuolinen väkivalta tilastoidaan usein pelkästään yleisnimellä “kidutus”, jolloin kidutuksen luonne ei paljastu. Kuitenkin sukupuolinen väkivalta on usein järjestelmällistä, ja sen tarkoituksena on sosiaalisten rakenteiden hajottaminen.

Tutkijatohtori Tiina Vaittisen otsikkona oli: “Feministisen rauhantutkimuksen näkökulmia globaaliin sosiaali- ja terveyspolitiikkaan.” Vaittisen näkökulma rauhantutkimukseen olikin varsin omintakeinen, hän kertoi tutkimuksistaan vanhainkodissa. Hänen kiinnostuksensa kohteena oli ollut hankalan ja väkivaltaisesti käyttäytyvän vanhuksen hoitaminen. Konflikti hoidettavan ja hoitajien välillä syntyy, kun hoidettava ei ymmärrä, miksi häneltä riisutaan vaatteita ja pestään. Tilanne voi johtaa käsirysyyn.

Tässä on eräänlainen konfliktitilanteen perustyyppi, jonka ratkaisuksi pitäisi löytää oikeanlainen kommunikointitapa.

 

Vastaanotto Ranskan suurlähetystössä 7.2.2018

 

Ranskan suurlähettiläs S. Exc.  Monsieur Serge TOMASI järjesti suurlähetystössä vastaanoton suomalais-ranskalaisten seurojen puheenjohtajille.

Suurlähettiläs kertoi lähetystön tehtävistä ja Ranskan haasteista ja tavoitteista. Hän toivoi syvenevää yhteistyötä myös suomalais-ranskalaisten seurojen kanssa.

Kuvassa SRTTS:n puheenjohtaja Markku Äärimaa keskustelee suurlähettiläs Serge Thomasin kanssa

 

 

 

Tutustumisretki Olkiluodon ydinenergialaitoksiin 18.1.2018.

 

Seura  järjesti 18.1.2018 retken Olkiluotoon, retkelle osallistui 40 henkeä. Retkellä kuultiin hankkeesta ja sen vaikeuksista, kierreltiin tutustumassa paikkoihin.

Kuvassa retkeläiset ovat tutustumassa Onkaloon, joka on ydinjätteen loppusijoituspaikka.

 

 

17.10.2017 Esitelmätilaisuus Ranskan instituutissa:

Kahisevaa silkkiä ja nunnankaapuja: kaksi näkökulmaa 1600-luvun Pariisiin.:

Naisen asema yhteiskunnassa on  tunteita herättävä keskustelunaihe. Keskustelua herättävän aiheen historialliseen taustaan oli perehtynyt kaksi nuorta tutkijaa, Rose-Marie Peake ja Riikka-Maria Pöllä. Kumpikin on tehnyt väitöskirjan kahden naisten kohtaloista Aurinkokuninkaan aikaisessa Ranskassa 1600-luvulla. Tutkimuksen kohteena olevat naiset edustivat kahta varsin erilaista naisryhmää, toinen oli nunna ja toinen kurtisaani. Instituuttiin kokoontui 15 kuulijaa, jotka saivat tietoa, paitsi naisen asemasta, myös 1600-luvun Ranskasta.

Vuosikokous maanantaina 15.5.

Vuosikokous pidettiin Ranskan instituutissa Helsingissä (Yrjönkatu 36) toukokuun 15. päivänä. kokoukseen osallistui kymmenen seuran jäsentä.

Kokouksessa käsiteltiin sääntömääräiset asiat, mm. toimintasuunnitelma, hallituksen kokoonpano ja jäsenmaksun suuruus.

Vuosikokous valitsi hallitukseen kaksi uutta jäsentä, Tytti Varmavuo-Häikiön Helsingistä ja Elise Féronin Tampereelta. Jäsenmaksu päätettiin pitää ennallaan, eli jäsenmaksu vuodelta 2017 on 30 euroa.

Vuosikokouksen jälkeen kuulimme Helena Petäistön esitelmän Ranskan presidentinvaaleista:  Ranskan yllätysvaalit – sisäpiiritietoa ja seurauksia.

Kokenut journalisti ja Ranskan läpikotaisesti tunteva Helena Petäistö kertoi vaalien kiharaisista taustakuvioista, ja arvioi mikä vaikutus vaaleilla on tulossa oleviin parlamenttivaaleihin, tulevaan hallitukseen, Ranskaan, Euroopan unioniin ja meihin eurooppalaisiin.

Esitelmä oli erinomainen ja keräsi runsaasti kiitoksia. Ranskan instituutin suurin tila osoittautui ahtaaksi, Helenalla oli 40 kuulijaa, joukossa oli myös poliitikkoja.

 

Keskiviikkona 1.2.2017 seura järjesti Yhdessä turkulaisen Cerclen kanssa tutustumiskäynnin Suomen ranskalaiseen instituuttiin (Institut Français de Finlande). Instituutti muutti syksyllä 2016  Kaapelitehtaalta keskustaan, sen uusi soite on Yrjönkatu 36, Helsinki.  Instituutin toimintaa esitteli tri. Marie-Laure Lions-Olivieri (Attachée de coopération pour le français, Directrice des cours Institut Français de Finlande à Helsinki).

Tutustumiskäynnin jälkeen seurasi opastettu tutustuminen Modiglianin näyttelyyn Ateneumissa. Asiantunteva opas antoikin vajaan 20 hengen ryhmällemme paljon kiinnostavaa tietoa itse taiteilijasta ja hänen aikakaudestaan.

 

Maanantaina 23.1.2017   Suomalais-ranskalainen teknillistieteellinen seura järjesti yhdessä Fyysikkoalumni ry:n ja Suomen Fyysikkoseuran kanssa esitelmätilaisuuden fuusioenergiasta Tiedekulmassa, Helsingin yliopiston kahvilassa. Kuultiin kaksi huippuasiantuntijan esitelmää:

Profesori Jorma Routti: “Robert Oppenheimerin Manhattan-projektista fuusioenergiaan”
Professori Kai Nordlund: “Milloin fuusiosähköä saa verkosta – fuusion jäljellä olevat haasteet”.
Robert Oppenheimer syntyi New Yorkissa juutalais-saksalaiseen sukuun. Hän oli FBI:n tarkkailulistalla jo ennen toista maailmansotaa, mutta kuuluisana fyysikkona sai johdettavakseen Manhattan-projektin ydinaseen kehittämiseksi. Projekti onnistui, pommit pudotettiin Japaniin, mutta sodan jälkeen pasifistiksikin epäilty Oppenheimer menetti luotettavuusluokituksensa ja joutui eristyksiin. Pian kehitettiin vielä paljon tehokkaampi, fuusioreaktioon perustuva vetypommi  oppenheimer-ja-pommi

Fuusioenergiasta on sittemmin toivottu uutta, saasteetonta energian lähdettä. Fuusiovoiman valjastaminen on osoittautunut vaikeaksi, tutkimusta on tehty yli puoli vuosisataa. Koska onnistuminen ratkaisisi ihmiskunnan energian tarpeet, kannattaa tutkimukseen panostaa. Paljon toiveita on asetettu kalliiseen, mutta lupauksia antavaan ITER-projektiin. Ranskaan rakennettavan koereaktorin rakennustyöt ovat hyvässä vauhdissa, ja reaktori valmistunee ensi vuosikymmenen puolivälissä.

Professori Routti kertoi Manhattan-projektin johtajasta ja valotti ydinvoiman valjastamisen lähtökohtia ja kehitystä.

Professori Nordlund kuuluu EUROFusion toimikuntaan. Hän kertoi mm., fuusiotutkimuksen haasteista ja siitä, miten toimikunta on päivittänyt fuusion roadmappia vuoteen 2060 asti.

Tupa täyttyi kuulijoista, ja keskustelu esitysten pohjalta oli vilkasta.

 

Tiistaina 13.12. 2016 klo 17-19 Suomen ranskalainen instituutti (Institut Français de Finlande) ja Ranskan suurlähetystö järjestivät Ranskan suurlähetystössä (Itäinen Puistotie 13, Helsinki) tapahtuman nimeltään: ”La plateforme France Alumni en Finlande”. Suurlähettiläs S.E. Serge Mostura kunnioitti tilaisuutta läsnäolollaan. Tapahtuma kokosi suuren joukon Ranskan ystäviä ja Ranskassa opiskelleita henkilöitä, useat heistä nousivat julkisesti muistelemaan  Ranskan aikojaan, mm. Alexander Stubb.

Torstaina 13.10.2016

seura järjesti esitelmätilaisuuden Helsingin yliopiston Tiedekulmassa: Ludvig XIV, kuninkaallinen peräaukko kirurgian kehityksen kääntöpisteenä. Kirurgian dosentti Markku Äärimaa tarkasteli esityksessään kirurgian kehityksen käänteitä ja Euroopan mahtavimmalle itsevaltiaalle tehdyn operaation vaikutuksia alaan ja sen arvostukseen. Kommentaattorina toimi kirurgian dosentti Björn Eklund, joka arvioi myös kirurgian nykyisiä haasteita.

 Ranskan kuningas Ludvig XIV oli aikansa mahtavin itsevaltias. Hän jätti pysyvän jäljen myös lääketieteen historiaan. Kuninkaan lukuisista sairauksista tiedetään paljon, sillä monarkin henkilääkärit selvittivät ”Kuninkaan terveyden päivälehdessä” huolellisesti tiedot potilaansa terveydentilasta ja hänen moninaisista vaivoistaan. Lehti antaa värikkään kuvan aikakauden terveydenhuollosta ja kuninkaallisiakin uhkaavista vaaroista. Aurinkokuninkaan peräaukon leikkaus oli uhkayritys, joka herätti laajaa ja ansaittua huomiota. Toimenpide muutti käsitystä kirurgiasta, ja oli käännekohta alan kehityksessä.

Esitelmät ovat nähtävissä netissä, osoitteessa:

https://www.helsinki.fi/fi/unitube/video/89fe5e6a-188d-4997-adc8-bd20a7a2feb5

 

Kevään 2016 tapahtumia

Seminaari Aix-en-Provencessa

 Seminaarin ohjelmalehti Viimeaikaisten kansainvaellusten innoittamana Suomalais-ranskalainen teknillistieteellinen seura (SRTTS) järjesti 12.-13. toukokuuta Aix-en Provencessa Ranskassa seminaarin  otsikolla  ”La mobilité en Méditerranée. Les sociétés euro-méditerranées à l’épreuve des migrations.”  Yhteistyökumppaneina olivat CHERPA (le centre de recherche unique de Sciences Po Aix) ja IREMAM (Institut de Recherches et d’Etudes sur le Monde Arabe et Musulman). Seminaari pidettiin CHERPA:n tiloissa.Osallistujia oli reilut parikymmentä. Neljätoista kuultua esitelmää ja niiden perään käyty paneelikeskustelu valottivat ongelmaa monipuolisesti. Suomalaisia luennoitsijoita oli viisi.

 

Tutustumiskäynti ITERiin

  Aixin seminaarin jälkeen suomalisilla osallistujilla oli lauantaina 14.toukokuuta tilaisuus tutustua ITERiin (International Thermonuclear Experimental Reactor), Cadarachiin rakennettavaan maailman suurimpaan fuusioenergiaa tutkivaan koelaitokseen. Laitoksen johtaja, ranskalainen Bernard Bigot otti suomalaisen delegaation vapaapäivänään henkilökohtaisesti vastaan. Bigot piti asiasta tunnin esitelmän, ja esitteli sen jälkeen valtavaa rakennustyömaata kiertoajelulla. Hänen asiantuntevuutensa ja innostuksensa oli omiaan hälventämään skeptikkojen epäluulot projektin onnistumisen suhteen. Bigot arveli laitoksen olevan käyttökunnossa vuonna 2025, mutta fuusiovoiman kaupallista käyttöä saataneen hänen mukaansa odottaa vuoteen 2045.

 

 

Kuvassa vasemmalta: Teppo Koski, Tuomo Melasuo, pääjohtaja Bernard Bigot,  Jorma Routti ja Markku Äärimaa

 

Vuosikokous 2016

Seuran vuosikokous pidettiin Kaapelitehtaalla Helsingissä 23. toukokuuta. Seuralle valittiin uusi hallitus, jonka jäseniksi tulivat:   Alain Duprey,  Kai Huotari,  Nora Kalso, Teppo Koski,  Eeva Luhtakallio,  Tuomo Melasuo,  Anne-Christine Ritschkoff,  Jorma Routti ja Markku Äärimaa. Markku Äärimaa valittiin puheenjohtajaksi ja Anne-Christine Ritschkoff   varapuheenjohtajaksi.

Seuran vahva tase on muutaman vuoden ajan sallinut toiminnan jäsenmaksuja perimättä. Nyt on tullut tilanne, jossa jäsenmaksuja taas on kerättävä, ja vuosikokous päätti vuoden 2016 jäsenmaksun suuruudeksi 30 euroa.   Eräät tunnolliset seuran jäsenet ovat jo ehtineet maksaa 20 euroa tämän vuoden jäsenmaksua. Vuosikokous päätti, että kiitokseksi tunnollisuudesta jäsenmaksu katsotaan näiden jäsenien osalta tällä summalla kokonaan maksetuksi.