Toimihenkilöt 2018   Tapahtumat 2018


Turun Cerclelle on saatu toimivat tunnukset!

Tästä eteenpäin jäsenistöä kiinnostavista tapahtumista ja asioista voidaan informoida sekä etu- että jälkikäteen. Ideat tervetulleita.

Le Cercle Français de Turku a reçu une interface utilisateur fonctionnelle.

Cela signifie que nous pouvons désormais informer nos membres des événements intéressants et les commenter. Les idées sont les bienvenues.


Tulevia tapahtumia


Ranskankielisiä elokuvia Kinopalatsissa

Vihdoinkin,  28.12.2018 ensi-ilta

Tout le Monde Debout /Kaikki rakkaudelle

Synopsis
Jocelyn (Franck Dubosc) on paitsi menestynyt liikemies, myös itsekäs naistenmies, joka on kyllästynyt arkiseen elämäänsä. Hän yrittää vietellä nuorta ja kaunista hoitajaa Marieta (Elsa Zylberstein) teeskentelemällä vammautunutta, kunnes Marie esittelee Jocelynille siskonsa – pyörätuolissa istuvan, vammautuneen Florencen (Alexandra Lamy).

Ohjaaja: Franck Dubosc
Pääosissa: Franck Dubosc, Alexandra Lamy, Elsa Zylberstein
Kieli: ranska / Tekstitys: suomi


Menneitä tapahtumia


23.11.2018
Ranskan Kunniakonsuli Panu Routila vieraili

Turun uusi Kunniakonsuli Panu Routila kävi esittäytymässä ja kertoi viinitilastaan Château Clairettesta Les Arcsin kylässä Provencessa. Viinitilan kunnostuksesta Provencessa ja sikäläisestä tavasta hoitaa asioita riitti monta kertomusta.

Saimme maistaa viittä tilan viiniä: Vin blanc Grand Cuvée, Rosé, Rosé Grand Cuvée, sekä kahta punaviiniä. Provencelaiseksi tilaksi yllättävää, että heillä käytetään myös Sauvignon Blancia ja Merlot’a. Panu Routila oli tyytyväinen, että kuulijat olivat olleet niin aktiivisia ja asiantuntevia.

Mukana oli 13 asiasta kiinnostunutta.


Suomi–Ranska-yhdistysten liitto • Fédération des associations franco-finlandaises

Jäsenlehti Fran-Su