Jäsenmatka 2022

Charente Maritime
Ranskan länsirannikko: La Rochelle, Rochefort, Oléronin saari, Marennes

Alunperin 6.-12.syyskuuta 2020 toteutettavaksi suunniteltu matka jouduttiin pandemian vuoksi peruuttamaan, mutta nyt se on jälleen ajankohtainen!

 

Syyskuu 2022 (päivämäärät tarkentuvat maaliskuussa)

Tervetuloa Helsingin ranskalais-suomalaisen yhdistyksen 130-vuotisjuhlamatkalle Ranskaan, Atlantin aurinkoiselle rannikkoalueelle!

Verraton tilaisuus tutustua alueen historiaan ja nykyoloihin. Runsas ohjelma on suunniteltu niin, että jää myös omaa aikaa nauttia merenrantahotellista ja sen viehättävästä ympäristöstä.

Juhlavuoden hengessä tärkeässä osassa on paikallinen gastronomia, johon perehdymme monilla yhteisillä aterioilla. Vietämme myös erityisen juhlaillan ranskalaisten Suomen ystävien seurassa.

Matkaan osallistuminen ei edellytä ranskan taitoa, mutta kielestä pääsee nauttimaan ja halutessaan myös käyttämään.

Matkalla on mukana Helsingin ”Cerclen” puheenjohtaja, Ylen pitkäaikainen toimittaja ja Ranskan kunnialegioonan ritari FM Sini Sovijärvi. Matkanjohtajana, tulkkina ja emäntänä toimii seudulle kotiutunut FM Taina Pierrier.

Tarkemmat tiedot ja ilmoittautuminen päivitetään maaliskuussa!

Matkaohjelmaan liittyvät kyselyt

Taina Pierrier / La France à la Taïna
sähköposti: taina.pierrier@alataina.fr
tai puh. +33 6 98 91 66 78

 

Jäsenmatka 2020/2021

Jäsenmatka, joka oli tarkoitus järjestää 6.-12.syyskuuta 2020 jouduttiin perumaan Covid-19 pandemian vuoksi. Myös seuraavana vuonna, 2021 pandemian ja sen matkustusrajoitusten vuoksi matkaa ei voitu toteuttaa.

Jäsenmatka 2019

Jäsenmatka 15.9.-21.9.2019

Ranskan länsirannikon l’art de vivre: Bordeaux, Blaye, Marennes-Oléron, Cognac

Ainutlaatuinen elämysmatka turistireittien ulkopuoliseen Ranskaan Atlantin aurinkoiselle rannikkoalueelle. Suomalais-ranskalaisen pariskunnan ja heidän ranskalaisten ystäviensä seurassa matkalaiset pääsevät kokemaan paikallista elämäntapaa (l’art de vivre). Ranskalainen ruoka- ja viinikulttuuri avautuvat pöydän ääressä, kun nautitaan kokonaisia aterioita hyvässä seurassa.

Ranskalaiset puhuvat ranskaa ja Taina tulkkaa. Ranskaa ei siis tarvitse osata, mutta jos kielitaitoa on, niin sitä voi halutessaan käyttää.

Alla tiivis tietopaketti, matkaohjelma ja matkaehdot, ks. www.kontiki.fi/matkat/ranskan-lansirannikko/

Matkalle mahtuu mukaan 20 henkilöä, ei tarvitse olla Srylin jäsen.

Matkan kokonaishinta 1870 €/hlö (Srylin jäsenille 1810 €), johon sisältyy:
– KLM:n lennot Helsinki – Amsterdam – Bordeaux – Amsterdam – Helsinki
– majoitus jaetussa 2-hengen huoneessa aamiaisineen
– ohjelman mukaiset tilausajokuljetukset
– ohjelman mukaiset ateriat: 4 illallista, 5 lounasta, 1 eväslounas, ruokajuomina viini ja vesi
– suomenkielisen oppaan palvelut paikan päällä

Lisämaksusta yhden hengen huone 372 €.

Matkaohjelman on laatinut ja matkanjohtajana toimii Taina Pierrier/ La France à la Taina .  Vastuullinen matkanjärjestäjä on ryhmämatkatoimisto Oy Kon-Tiki Tours Ltd

Ilmoittautumiset ja matkatekniset kysymykset:
– Kon-Tikin toimisto, puhelimitse 09 466 300
– sähköpostitse  ilmoittautumiset@kontiki.fi
– verkkokauppa www.kontiki.fi

Matkaohjelmaan liittyvät kyselyt:
– Taina Pierrier, puhelimitse +33 6 98 91 66 78
– sähköpostitse taina.pierrier@alataina.fr

MATKAOHJELMA

15.9. sunnuntai  |  Bordeaux ja tervetuliaispäivällinen

Suomi-Ranska yhdistysten edustaja matkustaa ryhmän kanssa Helsingistä asti, Taina ja Robert Pierrier ovat matkalaisia vastassa Bordeaux’n lentokentällä. Iltapäivä aikaa tutustua omin päin Bordeaux’n keskustan nähtävyyksiin. Majoittautuminen Blayen linnoituksessa sijaitsevaan La Citadelle -hotelliin Gironde-joen rannalla. Tervetuliaispäivällisellä tutustumme viininviljelijä Franck Fourcadeen, joka opastaa meidät viininmaistamisen perusteisiin.

16.9. maanantai  |  Blaye, Talmont, Atlantin rantaan

Tutustumme Blayen Unescon maailmanperintölistalle kirjattuun linnoitukseen ja sen viinialueeseen. Franck Fourcade esittelee meille viininviljelynsä periaatteet sukutilallaan. Syömme hänen kanssaan tukevan lounaan, jolla tarjoillaan hänen viinejään. Matkaamme Gironde-joen oikeaa rantaa pohjoiseen. Talmont-sur-Gironden kylässä käymme katsomassa sen suoraan joentörmästä kohoavaa romaanista kirkkoa. Alkuillasta saavumme Ronce-les-Bainsin kylään, missä loppumatkan majoitus Le Grand Châlet -rantahotellissa. Vapaa ilta.

17.9. tiistai  |  Kahden puolen Oléronin saaren siltaa

Aamupäivällä teemme kävelykierroksen Le Vieux Chapus’n kapeilla kujilla oppaanamme kyläyhdistyksen jäsen. Aikaisemmin kalastajien ja osterinkasvattajien asuttaman kylän tarina on mainio johdatus paikallishistoriaan. Siihen liittyy myös venetelakka, missä vanhoja osteriveneitä kunnostaa toinen paikallinen yhdistys. Syömme paikallisten kanssa eväslounaan. Käymme Château d’Oléronin linnoituksessa ja tutustumme merisuola-altaisiin. Reilun tauon jälkeen päivällinen La Trembladen osterisatamassa.

18.9. keskiviikko  |  Brouagen linnoitus ja Rochefort

Brouage oli keskiajalla Euroopan merkittävimpiä suolasatamia ja 1500-luvulla kylä linnoitettiin sotasatamaksi. Marskimaa valtasi vähitellen meren paikan sen muurien ympärillä ja niinpä kuninkaallinen sota-alustelakka perustettiinkin Rochefortin kaupunkiin. Siellä meitä kiinnostaa kaupunkikierroksen ja lounaan lisäksi purjelaiva L’Hermione, joka on 1779 rakennetun historiallisen kaimansa replika. Tutustumme laivaan ja kuulemme tästä suurhankkeesta sen taustayhdistyksen luennoitsijalta Guy Gautreaulta. Vapaa ilta.

19.9. torstai  |  Oléronin saaren pohjoisosa

Favren perheen viinitilalla tutustumme paikallisen aperitiivijuoman, pineau des Charentesin, valmistukseen. Syömme lounaan ja vietämme loppupäivän Saint-Denis d’Oléronin kylässä. Kuulemme suomalaisen parkkilaiva Port Caledonian vuoden 1924 traagisesta haaksirikosta. Aivan saaren pohjoiskärjestä avautuu huikea näköala Atlantin horisonttiin ja siellä kohoaa Chassironin majakka. Syömme päivällisen ja vietämme iloisen, ohjelmallisen Ranska-Suomi -illan paikallisia perinteitä vaalivan Les Mareyants -ryhmän kanssa. Täysi annos yhteishenkeä ja elämäniloa (joie de vivre).

20.9. perjantai  |  Marennes ja osterinkasvatus

Vapaa aamupäivä. Lounastamme hotellimme bistronomisessa ravintolassa. Taina esittelee kotikaupunkinsa Marennesin, jonka maamerkki, ylväs goottilainen kirkontorni ja komeat kivitalot muistuttavat merisuolan aikanaan tuomasta vauraudesta. Nykyään pääelinkeino on osterinkasvatus, jonka havainnolliset perusteet käymme käpi Marennesin osterikeskuksessa. Illanvietto Tainan ja Robertin luona, missä nautitaan l’apéritif dînatoire eli päivällisen veroinen aperitiivi.

21.9. lauantai  |  Konjakkitilan kautta paluumatkalle

Matkaamme Bordeaux’n lentokentälle ”konjakin kautta” tutustumalla perinteiseen konjakkitilaan. Sen persoonallinen omistaja Antoine Baron maistattaa meille erinomaisia konjakkejaan. Läksiäislounaan jälkeen suunta kohti lentokenttää ja paluulentoa.

Ohjelmaan tulee vielä tarkennuksia ja muutoksetkin ovat mahdollisia.

Tarkemmat tiedot, matkaohjelma ja matkaehdot: https://www.kontiki.fi/matkat/ranskan-lansirannikko/