Huhtikuun CLUB DES AMIS (maaliskuulta peruuntunut)

Kirjailija, FT Riikka-Maria Rosenberg kertoo ensi kuussa ilmestyvästä historiallisesta romaanistaan Ninon – rakkauden mestari (TEOS)

Isäänsä kaipaamaan jäänyt lapsi, maailman tunnetuin kurtisaani, luostariin pakotettu vanki, kulttuuripiirien rakastama älykkö, aikansa vahva nainen.

Vuonna 1623 köyhään aatelisperheeseen syntynyt Anne de Lenclos, lempinimeltään Ninon, oli tuota kaikkea. Mutta hänen täytyi olla myös intohimoinen ihminen, joka teki epäsovinnaisia valintoja.

Ninon – rakkauden mestari kuvittaa ja kertoo, miten kuuliaisesta kahdeksanvuotiaasta pariisilaistytöstä kasvaa koko yläluokan ja hovimiesten himoitsema nainen, peloton henkisten ja ruumiillisten nautintojen puolustaja ja arvostettu ystävä. Ninon on myös koskettava kertomus suuresta rakkaudesta, joka voi olla täydellistä vain saavuttamattomana.

Rosenbergin kerronta on asiantuntevaa ja aistillista, se herättää eloon 1600-luvun Pariisin. Aateliston tavat, kodit, vaatteet ja ruoat on kuvattu historioitsijan tarkkuudella, ja rakastaminen – sillä rakkautta monissa muodoissaan Ninonin elämään mahtuu – hyökyy kohti lukijaa hävyttömän rohkeana. Uusi historiallisen romaanin taituri on syntynyt.

Ravintola La Famiglia (kabinetti), Keskuskatu 3

Tiistaina 20. huhtikuuta klo 17.30

päivällinen jäsenet 50€ / ei-jäsenet 55€ maksetaan paikan päällä.

Ilmoittautumiset viim. 15.4.: susanna.luoto@angai.fi

aihekenttään CLUB DES AMIS

Ilmoita myös mahd. allergioista ja toiveista (liha / kala / kasvis).