Suomi–Ranska-yhdistysten liitto

jakaa stipendejä nuorille Ranskaan lähtijöille keväällä 2024

Suomi–Ranska-yhdistysten liitto haluaa tukea suomalaisten nuorten ranskan kielen käytännön osaamista sekä maan ja tapakulttuurin tuntemusta. Se jakaa jälleen toukokuussa 2024 stipendejä, joilla tuetaan nuorten Ranskassa tapahtuvaa kielenopiskelua, harrastustoimintaa, työharjoittelua, koululaisvaihtoa, leirikouluja ja muita vastaavia tapoja tutustua Ranskaan ja ranskan kieleen.

 

Stipendiä voivat hakea peruskoululaiset, lukiolaiset ja muut 2. asteen opiskelijat sekä koulunsa päättäneet. (Stipendiä eivät voi hakea korkeakouluopiskelijat eivätkä vakituisessa työssä olevat). Myös ryhmät voivat hakea stipendiä. Hakijoiden yläikäraja on 25 v.

Stipendit on tarkoitettu vuonna 2024 tehtävään tai alkavaan matkaan tai harjoitteluun. Stipendien saajat valitsee lautakunta, joka koostuu Suomi–Ranska-yhdistysten liiton ja Suomen ranskan­opettajain yhdistyksen edustajista.

Hakemukset on jätettävä sähköisesti viimeistään 31.3.2024.

Stipendien saajat julkistetaan huhtikuussa ja stipendienjakotilaisuus on toukokuussa.

 

Matkan aikana stipendinsaajat sitoutuvat julkaisemaan tunnelmia matkastaan sosiaalisessa mediassa (Facebook tai Instagram) sekä toimittamaan raportin matkastaan kuukauden kuluttua matkan päättymisestä.

 

STIPENDIHAKEMUKSET

 

Sähköpostilla toimitettavan hakemuksen tulee sisältää seuraavaa:

  1. Vapaamuotoinen hakemus, josta käy tarkasti ilmi matkan tarkoitus perusteluineen, matkan ohjelma, suunniteltu ajankohta ja pituus, sekä liitteenä mahdolliset ilmoittautumistodistukset yms.
  2. Hakijan henkilötiedot (Curriculum vitae) tarvittavine liitteineen (esim. tärkeät opiskelu- tai työtodistukset) sekä hakijan sähköpostiosoite yhteydenottoa varten.
  3. Selvitys kielitaidosta (esim. opettajalta) ja mahdolliset tutkintotodistukset. Sähköpostin aiheriville merkintä: Stipendihakemus + hakijan tai ryhmän nimi.

Hakemus liitteineen lähetetään viimeistään 31.3.2024 sähköpostilla osoitteeseen: sryl.stipendit@gmail.com

Mahdolliset tiedustelut osoitetaan samaan s-postiosoitteeseen tai pääsihteeri Tellervo Perälä-Brunnsbergille, puh. 044 555 3920 (+vastaaja/tekstiviesti/WhatsApp).